Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Vochtvlekken of witte zoutkringen onderaan de muren? Pleister dat verkleurt, blazen vertoont en afbrokkelt? Behangpapier en verflagen die loskomen?

 

Wanneer sporen van opstijgend vocht herkend worden in je woning, dan zit je met een hardnekkig probleem dat grondig moet aangepakt worden om terugval te vermijden.

 

Opstijgend vocht komt vooral voor bij oudere huizen waar een waterkering in de muren ontbreekt. Vanaf de jaren ’70 werden asfaltfolies als waterkering gebruikt, maar bij sommige woningen kan deze verstorven of door renovatie beschadigd zijn. 

 

Heb je een oudere woning grondig gerenoveerd? Dan kan je plots te maken hebben met vochtproblemen. Je woning is nu immers mooi geïsoleerd en afgesloten, waardoor vocht niet meer zoals voordien afgevoerd wordt via kieren aan ramen, deuren en het dak.

 

 

Bij recente woningen wordt er systematisch een waterkeringsfolie in de onderzijde van de muren aangebracht. Toch komt opstijgend vocht ook voor in nieuwe woningen door beschadigingen van deze folie, het te laag aanbrengen van pleister of het verkeerd aanbrengen van waterdoorlatende mortel rond de uitsparingen van stopcontacten of plinten.

 

Uitzonderlijk kan ook een stijging van het grondwaterpeil door de bouw van ondergrondse constructies plots voor problemen zorgen.

 

De gevolgen van opstijgend vocht zijn in ieder geval ernstige schade van het pleisterwerk en onderliggende muren, zeker naarmate de tijd verstrijkt. Je interieur krijgt er bovendien een portie schimmel en een muffe geur bij. Samen met de toenemende luchtvochtigheid verandert je woning in een ongezonde leefomgeving.

 

Vertrouw op de Muurdokter voor een correcte diagnose en een goede behandelmethode van A tot Z.

De oplossingen voor opstijgend vocht zijn:

 

  • muren injecteren met een vochtwerend product
  • muren onderkappen, dat wil zeggen de aangetaste muren aan de onderzijde, net boven de vloerpas, inzagen. In de zaagsneden wordt een waterkerende folie of ander materiaal aangebracht dat werkt als vochtscherm. De onderkapping wordt opgevuld met een vochtwerende cementmortel

 

Maar zelfs na injectie en onderkappen kunnen zich na het herstellen van de pleister opnieuw problemen voordoen in het pleisterwerk door migrerende zouten in combinatie met vocht. Daarom moet ook hiermee rekening gehouden worden tijdens het herstelproces van de pleister.

 

Ontdek de werkwijze van de Muurdokter met de nodige voorzorgsmaatregelen om een terugval te vermijden en je muren in een gezonde toestand houden!

Wat we nog doen

Laat de Muurdokter ook jouw huis genezen van vochtproblemen

Vocht en muurschimmels opgemerkt? Vraag om een gratis expertise en ontdek wat er precies in je woning aan de hand is.