Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Schimmelvormig komt voor door de aantasting van pleister door opstijgend vocht. Met als voedingsbodem vocht en warmte, ontwikkelen de aanwezige schimmels in de woning zich heel snel op de onderzijde van de muren. Als gevolg verschijnen er de typische vlekken, muffe geur en verdere aantasting van pleister, verflagen en behangpapier.

 

Verschillende van deze schimmels kunnen bovendien slecht zijn voor je gezondheid en bestaande aandoeningen van de luchtwegen, huid en gewrichten verergeren, terwijl ze een duidelijke indicatie zijn dat je woning een ongezonde leefomgeving is.


Sommige schimmelvorming is evenwel niet het gevolg van opstijgend vocht. Hoe kan je het verschil bepalen?

 

  • Wanneer muurschimmel voorkomt op losliggende plaatsen in het midden van de muren, gaat het vermoedelijk om problemen met bouwknooppunten of zogenaamde koudebruggen.
  • Komt er schimmel voor in badkamers op voegen tussen tegels en in de hoeken van de kamers? Dan gaat het eerder om schimmels die zich ontwikkelen door een gebrek aan ventilatie in een vochtige ruimte.

 

  • Komt er schimmel voor op de onderzijde van een muur op een verdieping? Dan gaat het eerder om vocht veroorzaakt door een waterlek zoals een lekkende leiding van een radiator of een douche in de ruimte ernaast.

 

Vertrouw op de kennis en ervaring van de Muurdokter om de precieze oorzaak te vinden en de gepaste oplossing te leveren. 

 

Bij ons bezoek ter plaatse bepalen we de correcte oorzaak van de schimmel en verwijzen je eventueel door naar een vakman die je verder kan helpen, indien het gaat om een andere oorzaak dan opstijgend vocht.

 

Voor het oplossen van schimmel door opstijgend vocht, moet eerst de oorzaak aangepakt worden. Daarna kan de schimmel verwijderd worden en voorkomen worden dat deze terugkeert.

Wat we nog doen

Laat de Muurdokter ook jouw huis genezen van vochtproblemen

Vocht en muurschimmels opgemerkt? Vraag om een gratis expertise en ontdek wat er precies in je woning aan de hand is.